HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bahçe Ve Balkon Mobilyaları

05-07-2018 23:13
Bahçe Ve Balkon Mobilyaları

 

Hayalinizdeki bahçe için doğru mobilya seçimi                                                                     

Hayal ettiğiniz bahçe konforu için, doğru mobilyayı seçmek çok önemlidir. Bahçenizde birbirinden keyifli zamanlar geçirebilmek için, bahçe mobilyalarınızı doğru seçmelisiniz. Açık alanızın genişliği, konfora ve estetiğe verdiğiniz değer gibi kıstaslar mobilya seçiminizde belirgin rol oynar. Ayrıca, mobilyanın bakım ve dayanıklılık süreleri, malzeme yapısı, malzemenin dayanıklılığı da bahçe mobilyası seçiminizde oldukça önemli faktörler olarak yerini alır.

Bahçenizde oluşturacağınız yaşam alanınızda birçok kriter, bahçe mobilyası seçerken sizi yönlendirir. Bütün kriterleri bir bütün olarak düşünmek sizi doğru seçimlere götürecektir. "Bahçe mobilyası alırken nelere dikkat etmeliyiz?” sorusunun ilk yanıtı, mobilyanızın malzemesinin kalitesidir. Çünkü seçeceğiniz malzeme, mobilyanızın ömrünü belirler. Doğal ürünler daha şık görünmekle beraber bakımları pek de kolay sayılmaz.

Bahçe mobilyanızı seçerken dikkat etmeniz gereken ikinci bir husus da; mobilyanın rengidir. Seçeceğiniz mobilyanın renginin açık olmasına dikkat etmelisiniz. Yoksa mobilyanız güneşten sararabilir ve yer yer farklı renklere bürünmüş mobilyalarla baş başa kalabilirsiniz. Ahşap ürün tercih edecekseniz, ceviz ve kiraz tonlarından uzaklaşıp, açık ve soft renkli malzemeler seçmelisiniz. Bahçede kullanacağınız açık renkler hem kirli görünümden hem de istenmeyen renk değişimlerinden sizi kurtaracaktır.

Bir diğer nokta da; mobilyanın dokusudur. Mobilyanın yüzeyi olan doku, hem ahşap malzemede, hem plastik mobilyalarda hem de metal mobilyada önem arz eder.

Sehpa ve masa çoğunlukla örtülerin altında gizlenen unsurlardır. Ancak, bahçe takımlarında masa ve sehpaların varlığı, bahçenizin görsel bütünlüğü için oldukça önemli bir yere sahiptir. Sehpa ve masalarınızda seçiminizi camdan yana yaparsanız;  Camın, mobilya ile birleşiminden doğan güzel görüntünün yanı sıra camın kolay temizlenebilme özelliğinden de yararlanmış olursunuz.

Bahçenizin görselliğini tamamlayan en önemli unsurlardan olan minder ya da sehpa ve masa örtüsü seçimi de önemlidir. Ayrıntı gibi görünse de görsel zenginlik açısından büyük bir önemi vardır. Bahçelerde kullanılan klasik döşeme renkleri, bordo, krem ya da toprak tonları kombinasyonları olsa da çiçek desenli ya da geometrik desenli kumaşlar da kullanım açısından doğru seçimler olacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.